Uit de Baarnsche Courant van 4 oktober 2021:

Feestje bij Madelief: 20 jaar kleinschalige kinderopvang in Baarn

Melissa Hofland

BAARN Kleinschalige opvang. Dat was twintig jaar geleden niet te vin den in Baarn. En dus sprong Mirjam van Elsloo-Dizij, die dat ontdekte toen ze opvang zocht voor haar eigen kinderen, zelf maar in het gat. Afgelopen vrijdag werd het ‘porseleinen’ jubileum gevierd bij haar kinderopvangorganisatie Kids’ Companion BV waaronder Kinderdagverblijf Madelief valt.

Van Elsloo begon op 1 oktober in 2001 met kinderdagverblijf Sterre aan de Verbindingsweg samen met één leidster, Tanja Kloek. ,,Zij is in de loop van de jaren mijn rechterhand geworden. Dan is er nog Kirsten, ook al 14 jaar bij ons team en een oproepkracht. En we hebben een vacature uitstaan,” vertelt Van Elsloo. Ze breidde in 2015 uit met kin- derdagverblijf Madelief. ,,In 2020 kregen we de kans om beide kinderdagverblijven samen te voegen tot één op de locatie van Madelief aan de Goeman Borgesiuslaan 13 D. Waar we in 20 jaar tijd aan vast hebben gehouden, is die kleinschaligheid. Korte lijntjes. Aandacht. Kleine groepen. Veel ruimte. Het zijn belangrijke begrippen voor ons.” Afgelopen vrijdag vierden het team het jubileum met door Kloek meegebrachte taart in de hoofdkleur van de locatie: muntgroen. Een mooi moment om herinneringen op te halen. ,,Wat ontzettend leuk is, is dat we kinderen die we in de groep hebben gehad, nu soms terug zien als bijvoorbeeld stagiair”, zegt Kloek. ,,Ja, en dat kleinschalige zie je ook terug in dat we veel van onze kinderen weerzien in het dorp. Je groeit echt een beetje met ze mee.”

“Een hoogtepunt vind ik ook die kindjes die we hebben opgevangen met beperkingen door een moeilijke start bij geboorte. Daar kun je in zo’n kleinschalige opvang echt iets voor betekenen,” vult Van Elsloo aan.

Hebben de kindjes nog wat van het jubileum gemerkt? ,,We hebben ze verteld dat de juffen allemaal 20 zijn geworden”, lacht Van Elsloo met een blos op de wangen. ,,De ouders hebben we natuurlijk wel ingelicht, want die zullen dat waarschijnlijk niet geloven.” Kloek lacht. ,,Verder hebben we deze week het thema ‘feest’ gevoerd. Slingers. Verhalen en ‘werken’ over feest. En ze kregen een tasje mee naar huis met onder meer een mooi prentenboek en andere feestartikelen. Om er thuis ook een feestje van te maken.”

page1image33844944

Mirjam van Elsloo-Dizij en Tanja Kloek kijken terug op 20 jaar kinderopvang.